Followers

ORDER FORM

ORDER DISINI..;) p/s:sila chek dengan betul email yang anda masukkan pada email address
NAMA:
Email Address:
ALAMAT UNTUK PENGHANTARAN:
POSKOD:
NO TELEFON:
PESANAN(sila catatkan kod/nama produk dan kuantiti yang anda ingin pesan):
CARA BAYARAN: transfer via maybank2u
cash deposit maybank
transfer via cimbclicks
cash deposit cimb
western union
SAYA AKAN BUAT BAYARAN DALAM MASA: 10minit selepas asmani reply email
1hari selepas asmani reply email
Choose Your Preferred Shipping Method: POS LAJU SEMENANJUNG
POS LAJU SBH&SRWK
note(jika terdapat apa2 pesanan):

SELEPAS KLIK SUBMIT ORDER, SILA TUNGGU REPLY ORDER DARI SAYA. TERIMA KASIH ;)


This contact form was created by Freedback.

Wednesday, October 29, 2014

PARUT JERAWAT BERLUBANG

assalamualaikum...
selamat hari khamis...

hari ni cik siti nak cerita pasal parut jerawat. parut jerawat ada banyak jenis kan.... ada yang jenis hitam-hitam. ada yang jenis berlubang-lubang...

bila dah terlalu banyak ia sikit sebanyak mengganggu penampilan wajah kita kan. pakai bedak pun susah rata. foundation pun nanti bercapuk- capuk.

jadi macamana penyelesaiannya...

In shaa Allah masalah ni kita boleh ikhtiar dengan penggunaan set lengkap AH BEAUTY .

sudah terbukti dengan testimoni nya....


ini salah seorang pengguna AH BEAUTY set lengkap.

set lengkap AH BEAUTY ada
  • night cream
  • day cream 
  • facial soap
  • toner
  • serum

    dan kalau nak tambah moisturaiser pun boleh. moisturaiser bagus untuk meratakan kembali kulit muka yang berlubang akibat parut jerawat
moisturaiser dirumus khas dari 100% fish collagen dari ikan tilapia. diproses menjadi krim. dan ada vitamin e... u all semua tahu kan vitamin e bagus untuk kulit.... tetapi,,, semasa jerawat tengah bernanah atau baru nak tumbuh, tak boleh guna moisturaiser sbb ia akan suburkan lagi jerawat. pastikan jerawat dah kering dan tinggal parut baru la boleh guna... time ada jerawat tu guna night cream, day cream dan facial soap sahaja. dalam masa seminggu jerawat akan kering... lepas tu boleh la guna serum dan moisturaiser. atau salah satu.

macamana rupanya??



ni day cream 20 g, night cream 20g, dan facial soap 50 g satu set macam ni tak termasuk serum, toner, moisturaiser rm90

facial soap membantu membersihkan kulit dari habuk dan debu dan segala minyak di wajah. kemudian sapu day cream untuk cerah dan anjalkan kulit, malam pula rawat wajah dengan night cream untuk cerah dan bina sel-sel kulit baru dan buang sel kulit mati.


ini pula serum. selepas kering jerawat boleh guna serum. serum kaya dengan vitamin untuk mengekalkan keremajaan kulit. sapu selepas cuci muka sebelum pakai krim. 25 ml rm40.


ini pula toner. untuk menyegarkan kulit muka selepas cuci muka. pilihan nak guna ke tak terpulang pada u oll. tp better pakai untuk kulit sentiasa fresh. kalau pakai toner, pakai selepas cuci muka sebelum pakai serum atau krim
kandungan 60 ml rm30


ini pula moisturaiser. nampak tak creamy mcm creampuff. hehe. ia tak berminyak dan mudah menyerap pada kulit. molekul collagen ikan tilapia antara collagen yang mudah diserap oleh kulit. boleh pakai skali ngan night cream atau day cream untuk lembabkan kulit. atau pakai dia sahaja.

jadi selamat berikhtiar. muka berlubang bukan pengakhiran hidup anda.... kembalikan keremajaan kulit dengan natural skincare macam ah beauty ni. tanpa pengawet dan bahan kimia.....

note: jika anda beli lebih dari 1 krim malam atau serum, yang anda belum guna tu better letak dlm peti sejuk untuk kekalkan fresh dia. supaya tidak bertukar warna dan bau. tp khasiatnya tetap sama.

any question boleh whatsapp hotline kami 0164158269


created by asmani

Monday, October 20, 2014

RESIPI PANCAKE ORANG DEMAM

assalamualaikum..
Dah masuk 3 hari cik siti demam. memang jenis malas makan ubat. biar dia baik sendiri. huhu
nasik memang tak lalu nak telan la hai... malam tadi rasa teringin nak makan pancake macam breakfast dekat kfc tuuuu.... hehe

nah resipi ringkas seringkas - ringkasnye tau. senang pejam mata pun boleh buat. ni untuk 7 biji pancake

bahan-bahanya:

1. 1 cawan gandum
2. 2 sudu marjerin
3. 1 cawan susu segar - cik siti hentam pakai susu tepung omega mak mertua lepas tu campur air
4. 2 sudu gula - kalau nak manis lebihkan. cik siti buat tak manis sbb nnti kita nak cicah dengan jem stoberry
5. 1/2 sudu teh serbuk penaik
6. 2 biji telur


cara membuatnya:
semua bahan diatas awa blend jer guna blender


senang kan.
boleh la guna kuali telur mcm ni untuk bakar atau apa jenis kuali non stick la

bakar atas api kecik

p/s tolong abaikan dapur yang berkeladak itew

1 minit angkat dan letak dlm pinggan, nak sapu jem strawberry ke, nuttella ke.. susu pekat ke sesuka hati korang la


cik siti buat ghupanya tak secantik tak seayu yang kat kepci. tapi rasa tu sama dah. cik abe mkn sampai licin

senangkan. jadi buat sendiri jer lepas ni...




created by asmani

Wednesday, October 15, 2014

BUAT SENDIRI SOS KARBONARA


assalamualaikum..

tiba-tiba hari ni rasa macam nak makan spageti karbonara. tapi instant sos tak ada pulak... jadi apa kata cuba jer buat sendiri..

tak susah pun sebenarnya..kebetulan bahan -bahan duk ada dalam peti ais lebihan buat baked potato itu hari... jadi tanpa membuang masa rebus spageti untuk 2 orang makan dalam segenggam atau 1/2 plastik. keluarkan udang, buang kulit n kalau rasa nak masuk daging cincang atau ayam cincang pun boleh jugak. cik siti lagi suka udang.


bahan-bahan :

1. 3 ulas bawang putih- tumbuk
2. 1 biji bawang besar ( saiz sederhana) - dadu
3. udang - buang kulit
4. minyak untuk menumis
5. susu segar
6. chese mozarela
7.whipping cream
8.sos blackpaper / lada hitam
9. 2 sudu tepung gandum

cara-cara:
1. panas kan kuali dan masukkan 2 sudu minyak. boleh guna minyak masak biasa jer
2. tumis bawang putih dan bawang besar
3. masukkan udang atau daging cincang
4. masukkan sos lada hitam atau kalau tak de sos lada hitam boleh tumbuk lada hitam biasa
5. masukkan susu segar dan kacau atas api sederhana
6. masukkan whipping cream
7. bila menggelegak kacau dan masukkan 2 sudu tepung gandum
8. kacau sekata jgn bagi berketul.
9. masukkan garam secubit atau secukup rasa atau boleh masuk 'maggi cukup rasa'
10. tabur chese mozarela dan kacau rata. sikit jer chese ya. jgn banyak2 nnti rasa muak.. dah pekat tu tutup api dan sedia dihidang bersama spageti

p/s: my hubby tak suka sayur, jadi tak dok sayur la. kalau awa suka sayur boleh letak brokoli ke, lobak merah ke....

 selamat mencuba...


created by asmani


set lengkap ah beauty untuk semua jenis kulit
whatsapp 0164158269 untuk order

Monday, June 23, 2014

AH BEAUTY SET RESDUNG DAN JERAGAT


1 SET AH BEAUTY SET RESDUNG
1 DAY CREAM 20 GRAM
1 NIGHT CREAM 20 GRAM
1 FACIAL SOAP 75GRAM ++
set 5 in 1 ah beauty membantu ..
•menyihatkan kulit
•mencerahkan kulit
•menyerikan kulit
•membersihkan kulit
•menghalang jerawat atau jeragat dari tumbuh di kulit
•mengeringkan jerawat atau jeragat
*Day cream dan night cream tidak melekit dan ia berbau natural!
*Sangat sesuai untuk semua jenis kulit.
*Juga sesuai untuk lelaki dan perempuan.
sudah ramai pengguna yang berpuas hati, sudah ramai testimoni yang gembira bila kulit jadi cantik.

Dengan 3 langkah mudah dan ringkas kulit anda berubah dari jerawat menggerutu kepada licin berseri.

langkah 1: cuci muka dengan facial soap.
langkah 2: sapu day cream pada siang hari dengan sekata di seluruh wajah dan leher
langkah 3: sapu night cream pada malam hari untuk merawat wajah. sapu rata pada muka dan leher...

mudah bukan??? 
sms/whatsapp 0164158269

nak tengok testimoni??
see kulit amilda dah cantik. 
feedback selepas guna ahbeauty dari amilda.



created by asmani

Saturday, January 4, 2014

DOUBLE STEM CELL

1. Dari Mana Asal Produk Double Stemcell ini?
Jawapan: Double Stemcell ini dikilangkan oleh sebuah syarikat di malaysia - 
Phyto Science Sdn Bhd ( 1013730P ), Beralamat di Block B, 5-1-4,
Megan Salak Park, Jalan 1/125E, Desa Petaling, 57100 Kuala Lumpur.

2. Double Stemcell Tu Produk Ape Yer?
Jawapan: Double Stemcell adalah jus minuman untuk mencantikkan & 
menggebukan kulit. All in one, concealer, moisturiser, sunblock and anti-aging.

3. Adakah Double Stemcell ini Halal?
Jawapan: Kami telah meneliti kandungan Double Stemcell ni dan tiada bahan 
yang meragukan. Ianya bebas dari steroid, logam2 berat serta unsur 
haiwan. Biasanya bahan-bahan mekap yang tak ada pengesahan 
Jakim contohnya seperti VS, Mac, Shu uemura. Tapi dengan meneliti label, 
kita akan dpt pastikan bahawa bahan mekap tu halal atau tidak. :) 
Double Stemcell juga mempunyai logo HALAL

4. Adakah Double Stemcell ini Selamat Untuk Digunakan?
Jawapan: Double Stemcell ini selamat dan tiada kesan sampingan. 
Double Stemcell ini telah mendapat kelulusan dari 
kementerian kesihatan malaysia dan juga SIRIM.

5. Berapa Lama Saya Boleh Mendapat Produk ini?
Jawapan: Perkhidmatan pilihan saya ialah Pos Laju, kebiasaan barang 
yang dihantar akan sampai dalam masa 1 - 3 hari bergantung 
kepada tempat, cuti dan hujung minggu.

6. Macamana Cara Untuk Order Double Stemcell ini?
Jawapan: Untuk order, and hanya perlu sms kepada saya kod "DSC" 
ke 0164158269. Arahan mudah akan diberikan selepas itu.

7. Kulit Saya Banyak Jeragat, Sesuai ker?
Jawapan: Yup sesuai untuk menghilangkan jeragat jika diamalkan setiap bulan.

8. Apa Yang Saya Dapat Dengan RM270.00?
Jawapan: Anda akan dapat 2 kotak Double Stemcell dan FREEGIFTS 
1 SABUN VITAMIN + Poslaju percuma. p/s: sekarang ada promosi tau, rm330 untuk 4 kotak double stem cell. sape tak nak mmg rugi.

9. Macamana Cara Penggunaan Double Stemcell ini?
Jawapan: Untuk menggunakannya, letakkan serbuk jus ini dibawah lidah
dan dikemam seperti makan coklat untuk kesan lebih pantas. 
Sebaiknya 2 paket pagi & 2 paket malam jika anda mampu,
jika tidak memadai 1 paket sehari sahaja..

10. Kalau Guna Produk ini, Boleh Ke Saya Nak Guna Bercampur-Campur Dengan Produk lain?
Jawapan: Boleh. Jus ini bukan ubat, ia adalah suppliment yang berkhasiat untuk tubuh badan.

11. Awak Tak Tipu ker, Barang Akan Sampai Ker Nanti?
Jawapan: Saya penjual yang betul, jika saya tipu dan tidak menghantar barang, 
sudah semestinya banyak komen yang negatif di fan pages asmani wellness & beauty.

12. Dekat Mana Kedai?
Jawapan: Saya hanya jual secara online sahaja. Tiada kedai fizikal.

13. Kalau Kulit Kering Boleh Pakai Tak?
Jawapan: Boleh, jika diamalkan.. kulit anda akan lembap dan gebu.

14. Kalu Ade Jerawat Halus Tu Sesuai Ker?
Jawapan: Sesuai, jika diamalkan.. jerawat akan mengecut.

15. Double Stemceli ni Ade Effect Macam Whitening Tak?
Jawapan: Ada, jika diamalkan.. kulit anda akan jadi putih

16. Tak Der Kesan Sampingan Ker Kalau Berhenti Guna ni??
Jawapan: Tak ada kesan sampingan kalau berhenti guna. ia umpama jus kesihatan.

17. Apa Kelebihan Double Stemcell ni? Wringkle Boleh Hilang Tak?
Jawapan: dia ada anti aging jugak dlm ni, so boleh hilangkan kedut. :)

18. Double Stemcell Pun Ada Moisturiser Sun Block?
Jawapan: Stem Cell yang digunakan daripada anggur Gamay Teinturier Freaux. 
Gamay ialah sejenis anggur dari daerah Burgundy, Perancis. Ia mengandungi kandungan
antiaksidan yang sangat berkesan dan merupakan penyingkir radikal
bebas untuk perlindungan UV.

28. 2 Box Tu Ader Berapa paket Double Stemcell?
Jawapan: 1 kotak ada 14 paket kecil 1.2 gram, 2 kotak boleh supply
untuk sebulan.

Thursday, October 10, 2013

kedai online yang anda mesti ada.

assalamualaikum.... 
lamanya ambik masa nak sambung pada entry ke dua..... 2 minggu lepas saya berpeluang menyertai seminar Intensif  jutawan industri, di dalam seminar tersebut saya diajar 6 pillar yang membolehkan kita bergelar jutawan industri. pada hemat saya, Dr Azizan Osman betul-betul membasuh minda saya untuk jadi jutawan. kalau diikutkan memang besar nilai satu juta.. tetapi jika ada mentor, ilmu dan tindakan, ia tidak mustahil... kita mesti berkongsi,.... semangat berkobar- kobar berkongsi dengan anda semua apa yang saya tahu... 

hari ni, seperti saya kena paksa menulis apa yang saya tahu.... pagi-pagi dapat mesej dari saudara saya yang baru nak start bisnes online. tapi tiada modal besar, tiada pengalaman, tetapi ada keinginan yang membara.....

sebelum ni saya dah tulis jenis-jenis akaun yang perlu anda ada untuk custmer buat bayaran dan anda buat bayaran kepada suplier...

hari ni kita sambung kedai online yang anda mesti ada. 

saya memula kan perniagaan online bermula dari 2008, semasa menuntut di Unimap. kedai pertama saya ialah di facebook saya sendiri. masa tu keinginan nak kurus sangat tinggi, saya tekad nak cuba satu produk kurus ni, boleh tengok kat tepi blog saya ni, penah masuk metro, masuk sinar harian... wahhh gitu..

saya bermula tanpa modal. betul-betul tanpa modal. cuma pandai upload gambar di facebook dan google khasiat produk. dan copy & paste jer.... masa tu belum kurus lagi.... tapi terdetik rasa ketika itu, apa salahnya jika aku jual? boleh kongsi dengan org lain yang nak kurus jugak... jadi produk pertama saya ialah produk kurus.

sebelum memulakan perniagaan, apa yang mesti anda ada adalah niat. niat penting. niat bukan hendak kaya semata-semata. jika anda niat nak kaya, confirm bisnes akan terhenti separuh jalan. anda akan rasa tamak. dan rasa tak sabar.

niat untuk membantu org lain dengan produk atau servis yang anda tawarkan. 
niat untuk memberi nilai kedalam hidup orang lain dengan produk anda... In shaa Allah Allah akan mempermudahkan jalan kita. Membantu tidak semestinya percuma... ��

ok apa yang mesti anda buat ialah, buat satu page, tak de nama perniagaan atau nama kedai pun tak apa...

gambar profile mestilah gambar anda sendiri, bukan gambar kucing, bukan gambat baby, bukan gambar nenek anda..tapi gambar anda sendiri... di ruangan about anda mesti masukkan no telefon, dan alamat kalau boleh. ini adalah untuk memberi kepercayaan kepada customer yang nak dapatkan produk anda... nama page kalau tak de nama kedai letak la nama yang anda rasa menarik. kalau jual ubat kurus, letak nama "kurus dalam masa 5 har", jika jual skincare, letak nama "kulit gebu dalam masa 7 hari"....

buat album khas untuk produk. jika ada testimoni masukkan testimoni... testimoni ialah di panggil history marketing. history marketing ni sangat berkesan dalam menarik minat custmer untuk mencuba produk kita.

selain dari facebook, anda mesti ada blog. blogspot atau wordpress. ini juga percuma... blog anda mestilah ringkas, ada personal details anda, ada gambar anda sendiri. tak perlu la hias cantik-cantik sehingga lama-lama tengok jadi macam serabut. letak theme yang simple. tak perlu masukkan lagu bagai... 
info produk mestilah ringkas dan menarik. entry di blog tentang produk update sehari sekali atau dua hari sekali... 

selain blogspot, medium yang boleh iklan produk secara percuma ialah di web iklan percuma. anda boleh search di google "iklan percuma malaysia", masuk web tersebut dan iklankan sebanyak mungkin.  

bersambung.....
sape nak tahu lagi tinggalkan komen "saya nak tahu"

Wednesday, October 2, 2013

bagaimana nak memulakan perniagaan online???

assalamualaikum...

saya memulakan perniagaan secara atas talian atau perniagaan online bermula tahun 2008, masa tu saya masih lagi belajar di salah sebuah universiti tempatan. uniMap. masa tu saya di tahun 2, kejuruteraan bahan. saya bukan lah dikategorikan seorang yang pandai... dan bukan seorang yang rajin membaca... pergi kelas balik kelas, buat asignment, dan kalau exam, esok nak exam malam ni baru la saya study... (tolong jangan tiru) amalan ini ya.... saya banyak masa terluang ketika tu walaupun ambik kursus kejuruteraan. kalau fikir-fikir kursus tu mesti la sibuk kan.... saya bukan seorang yang suka berpersatuan, bukan seorang yang suka bersukan jugak... tapi saya suka berkawan... walaupun bukan sekelas atau bukan satu course, saya suka tegur-tegur, senyum, buat macam kenal jer....

nak dijadikan cerita, saya bermula dengan shoping online ni sebab saya nak beli barang dengan amway... jadi terpaksa beli online... masa tu masih tak ada online akaun... 

nasib saya baik, ada seorang kawan yang pandai tunjuk ajar macamana nak buat maybank2u, nama kawan saya tu azrin aka angah...(rindu pulak bila sebut nama dia) sbb dah lama tak jumpa...

jadi lepas kelas saya dan angah ke maybank dan aktifkan maybank2u . dulu kena aktifkan sendiri kat atm tau. sekarang ni lagi senang proses dia.... 

jadi first step untuk berniaga atas talian ialah kena buat maybank2u dan cimbcliks dulu ya.... benda ni penting untuk chek bayaran pelangan dan bayar stok kepada pembekal. biasa nya 2 benda ni la yang di buat hari-hari bila menceburkan diri dalam perniagaan atas talian...

selain maybank2u dan cimbcliks, akaun paypal juga mesti ada. tapi tak de pun tak pe yang ni.... paypal digunakan jika pelangan kita ingin membuat bayaran melalui kredit kad, pelangan dari luar negara yang tak de perkhidmatan maybank dan cimb. contohnya, produk yang anda ingin jual harga nya mahal, customer nak bayar guna kredit kad, jadi mesti guna paypal... macamana nak aktifkan paypal? anda hanya perlu melayari www.paypal.com dan ikuti langkah-langkah yang paypal arahkan. charge rm10 dikenakan semasa pertama kali aktifkan akaun paypal, tetapi akan di masukkan balik dalam akaun anda...

ok selain daripada paypal, anda boleh juga menggunakan khidmat western union untuk menerima bayaran dari pelangan anda...khidmat western union boleh didapati di pejabat pos terpilih dan bank-bank yang terpilih. western union ni guna nya untuk pelangan anda luar dari malaysia yang tak de khidmat maybank atau cimb, yang nak bayar secara cash. jadi anda mesti memberikan nama, alamat, dan nombor ic anda kepada pelangan untuk digunakan semasa memasukkan duit kepada anda di western union.... pihak western union akan memberikan satu kod, dipanggil nombot MTCN. nombor MTCN ini sangat  penting untuk anda untuk ambil bayaran dari pelangan anda dari perkhidmatan western union...semasa mengambil bayaran, pihak western union tidak mengambil charge apa-apa dari anda...jadi, dengan adanya perkhidmatan western union, anda boleh menjual produk anda walaupun pelangan anda berada di kutub selatan dan anda berada dikutub utara sekali pun. itu pun kalau ada kurier servis yang nak hantar sampai ke dua kutub ni....

ok hari ni kita belajar cara bayaran dulu... esok bersambung lagi dengan jenis produk yang anda nak pasarkan.... jadi kalau yang nak mula kan perniagaan atas talian, kena ada dan tahu benda ni dulu ya....