Followers

ORDER FORM

ORDER DISINI..;) p/s:sila chek dengan betul email yang anda masukkan pada email address
NAMA:
Email Address:
ALAMAT UNTUK PENGHANTARAN:
POSKOD:
NO TELEFON:
PESANAN(sila catatkan kod/nama produk dan kuantiti yang anda ingin pesan):
CARA BAYARAN: transfer via maybank2u
cash deposit maybank
transfer via cimbclicks
cash deposit cimb
western union
SAYA AKAN BUAT BAYARAN DALAM MASA: 10minit selepas asmani reply email
1hari selepas asmani reply email
Choose Your Preferred Shipping Method: POS LAJU SEMENANJUNG
POS LAJU SBH&SRWK
note(jika terdapat apa2 pesanan):

SELEPAS KLIK SUBMIT ORDER, SILA TUNGGU REPLY ORDER DARI SAYA. TERIMA KASIH ;)


This contact form was created by Freedback.

Saturday, January 4, 2014

DOUBLE STEM CELL

1. Dari Mana Asal Produk Double Stemcell ini?
Jawapan: Double Stemcell ini dikilangkan oleh sebuah syarikat di malaysia - 
Phyto Science Sdn Bhd ( 1013730P ), Beralamat di Block B, 5-1-4,
Megan Salak Park, Jalan 1/125E, Desa Petaling, 57100 Kuala Lumpur.

2. Double Stemcell Tu Produk Ape Yer?
Jawapan: Double Stemcell adalah jus minuman untuk mencantikkan & 
menggebukan kulit. All in one, concealer, moisturiser, sunblock and anti-aging.

3. Adakah Double Stemcell ini Halal?
Jawapan: Kami telah meneliti kandungan Double Stemcell ni dan tiada bahan 
yang meragukan. Ianya bebas dari steroid, logam2 berat serta unsur 
haiwan. Biasanya bahan-bahan mekap yang tak ada pengesahan 
Jakim contohnya seperti VS, Mac, Shu uemura. Tapi dengan meneliti label, 
kita akan dpt pastikan bahawa bahan mekap tu halal atau tidak. :) 
Double Stemcell juga mempunyai logo HALAL

4. Adakah Double Stemcell ini Selamat Untuk Digunakan?
Jawapan: Double Stemcell ini selamat dan tiada kesan sampingan. 
Double Stemcell ini telah mendapat kelulusan dari 
kementerian kesihatan malaysia dan juga SIRIM.

5. Berapa Lama Saya Boleh Mendapat Produk ini?
Jawapan: Perkhidmatan pilihan saya ialah Pos Laju, kebiasaan barang 
yang dihantar akan sampai dalam masa 1 - 3 hari bergantung 
kepada tempat, cuti dan hujung minggu.

6. Macamana Cara Untuk Order Double Stemcell ini?
Jawapan: Untuk order, and hanya perlu sms kepada saya kod "DSC" 
ke 0164158269. Arahan mudah akan diberikan selepas itu.

7. Kulit Saya Banyak Jeragat, Sesuai ker?
Jawapan: Yup sesuai untuk menghilangkan jeragat jika diamalkan setiap bulan.

8. Apa Yang Saya Dapat Dengan RM270.00?
Jawapan: Anda akan dapat 2 kotak Double Stemcell dan FREEGIFTS 
1 SABUN VITAMIN + Poslaju percuma. p/s: sekarang ada promosi tau, rm330 untuk 4 kotak double stem cell. sape tak nak mmg rugi.

9. Macamana Cara Penggunaan Double Stemcell ini?
Jawapan: Untuk menggunakannya, letakkan serbuk jus ini dibawah lidah
dan dikemam seperti makan coklat untuk kesan lebih pantas. 
Sebaiknya 2 paket pagi & 2 paket malam jika anda mampu,
jika tidak memadai 1 paket sehari sahaja..

10. Kalau Guna Produk ini, Boleh Ke Saya Nak Guna Bercampur-Campur Dengan Produk lain?
Jawapan: Boleh. Jus ini bukan ubat, ia adalah suppliment yang berkhasiat untuk tubuh badan.

11. Awak Tak Tipu ker, Barang Akan Sampai Ker Nanti?
Jawapan: Saya penjual yang betul, jika saya tipu dan tidak menghantar barang, 
sudah semestinya banyak komen yang negatif di fan pages asmani wellness & beauty.

12. Dekat Mana Kedai?
Jawapan: Saya hanya jual secara online sahaja. Tiada kedai fizikal.

13. Kalau Kulit Kering Boleh Pakai Tak?
Jawapan: Boleh, jika diamalkan.. kulit anda akan lembap dan gebu.

14. Kalu Ade Jerawat Halus Tu Sesuai Ker?
Jawapan: Sesuai, jika diamalkan.. jerawat akan mengecut.

15. Double Stemceli ni Ade Effect Macam Whitening Tak?
Jawapan: Ada, jika diamalkan.. kulit anda akan jadi putih

16. Tak Der Kesan Sampingan Ker Kalau Berhenti Guna ni??
Jawapan: Tak ada kesan sampingan kalau berhenti guna. ia umpama jus kesihatan.

17. Apa Kelebihan Double Stemcell ni? Wringkle Boleh Hilang Tak?
Jawapan: dia ada anti aging jugak dlm ni, so boleh hilangkan kedut. :)

18. Double Stemcell Pun Ada Moisturiser Sun Block?
Jawapan: Stem Cell yang digunakan daripada anggur Gamay Teinturier Freaux. 
Gamay ialah sejenis anggur dari daerah Burgundy, Perancis. Ia mengandungi kandungan
antiaksidan yang sangat berkesan dan merupakan penyingkir radikal
bebas untuk perlindungan UV.

28. 2 Box Tu Ader Berapa paket Double Stemcell?
Jawapan: 1 kotak ada 14 paket kecil 1.2 gram, 2 kotak boleh supply
untuk sebulan.

Thursday, October 10, 2013

kedai online yang anda mesti ada.

assalamualaikum.... 
lamanya ambik masa nak sambung pada entry ke dua..... 2 minggu lepas saya berpeluang menyertai seminar Intensif  jutawan industri, di dalam seminar tersebut saya diajar 6 pillar yang membolehkan kita bergelar jutawan industri. pada hemat saya, Dr Azizan Osman betul-betul membasuh minda saya untuk jadi jutawan. kalau diikutkan memang besar nilai satu juta.. tetapi jika ada mentor, ilmu dan tindakan, ia tidak mustahil... kita mesti berkongsi,.... semangat berkobar- kobar berkongsi dengan anda semua apa yang saya tahu... 

hari ni, seperti saya kena paksa menulis apa yang saya tahu.... pagi-pagi dapat mesej dari saudara saya yang baru nak start bisnes online. tapi tiada modal besar, tiada pengalaman, tetapi ada keinginan yang membara.....

sebelum ni saya dah tulis jenis-jenis akaun yang perlu anda ada untuk custmer buat bayaran dan anda buat bayaran kepada suplier...

hari ni kita sambung kedai online yang anda mesti ada. 

saya memula kan perniagaan online bermula dari 2008, semasa menuntut di Unimap. kedai pertama saya ialah di facebook saya sendiri. masa tu keinginan nak kurus sangat tinggi, saya tekad nak cuba satu produk kurus ni, boleh tengok kat tepi blog saya ni, penah masuk metro, masuk sinar harian... wahhh gitu..

saya bermula tanpa modal. betul-betul tanpa modal. cuma pandai upload gambar di facebook dan google khasiat produk. dan copy & paste jer.... masa tu belum kurus lagi.... tapi terdetik rasa ketika itu, apa salahnya jika aku jual? boleh kongsi dengan org lain yang nak kurus jugak... jadi produk pertama saya ialah produk kurus.

sebelum memulakan perniagaan, apa yang mesti anda ada adalah niat. niat penting. niat bukan hendak kaya semata-semata. jika anda niat nak kaya, confirm bisnes akan terhenti separuh jalan. anda akan rasa tamak. dan rasa tak sabar.

niat untuk membantu org lain dengan produk atau servis yang anda tawarkan. 
niat untuk memberi nilai kedalam hidup orang lain dengan produk anda... In shaa Allah Allah akan mempermudahkan jalan kita. Membantu tidak semestinya percuma... ��

ok apa yang mesti anda buat ialah, buat satu page, tak de nama perniagaan atau nama kedai pun tak apa...

gambar profile mestilah gambar anda sendiri, bukan gambar kucing, bukan gambat baby, bukan gambar nenek anda..tapi gambar anda sendiri... di ruangan about anda mesti masukkan no telefon, dan alamat kalau boleh. ini adalah untuk memberi kepercayaan kepada customer yang nak dapatkan produk anda... nama page kalau tak de nama kedai letak la nama yang anda rasa menarik. kalau jual ubat kurus, letak nama "kurus dalam masa 5 har", jika jual skincare, letak nama "kulit gebu dalam masa 7 hari"....

buat album khas untuk produk. jika ada testimoni masukkan testimoni... testimoni ialah di panggil history marketing. history marketing ni sangat berkesan dalam menarik minat custmer untuk mencuba produk kita.

selain dari facebook, anda mesti ada blog. blogspot atau wordpress. ini juga percuma... blog anda mestilah ringkas, ada personal details anda, ada gambar anda sendiri. tak perlu la hias cantik-cantik sehingga lama-lama tengok jadi macam serabut. letak theme yang simple. tak perlu masukkan lagu bagai... 
info produk mestilah ringkas dan menarik. entry di blog tentang produk update sehari sekali atau dua hari sekali... 

selain blogspot, medium yang boleh iklan produk secara percuma ialah di web iklan percuma. anda boleh search di google "iklan percuma malaysia", masuk web tersebut dan iklankan sebanyak mungkin.  

bersambung.....
sape nak tahu lagi tinggalkan komen "saya nak tahu"

Wednesday, October 2, 2013

bagaimana nak memulakan perniagaan online???

assalamualaikum...

saya memulakan perniagaan secara atas talian atau perniagaan online bermula tahun 2008, masa tu saya masih lagi belajar di salah sebuah universiti tempatan. uniMap. masa tu saya di tahun 2, kejuruteraan bahan. saya bukan lah dikategorikan seorang yang pandai... dan bukan seorang yang rajin membaca... pergi kelas balik kelas, buat asignment, dan kalau exam, esok nak exam malam ni baru la saya study... (tolong jangan tiru) amalan ini ya.... saya banyak masa terluang ketika tu walaupun ambik kursus kejuruteraan. kalau fikir-fikir kursus tu mesti la sibuk kan.... saya bukan seorang yang suka berpersatuan, bukan seorang yang suka bersukan jugak... tapi saya suka berkawan... walaupun bukan sekelas atau bukan satu course, saya suka tegur-tegur, senyum, buat macam kenal jer....

nak dijadikan cerita, saya bermula dengan shoping online ni sebab saya nak beli barang dengan amway... jadi terpaksa beli online... masa tu masih tak ada online akaun... 

nasib saya baik, ada seorang kawan yang pandai tunjuk ajar macamana nak buat maybank2u, nama kawan saya tu azrin aka angah...(rindu pulak bila sebut nama dia) sbb dah lama tak jumpa...

jadi lepas kelas saya dan angah ke maybank dan aktifkan maybank2u . dulu kena aktifkan sendiri kat atm tau. sekarang ni lagi senang proses dia.... 

jadi first step untuk berniaga atas talian ialah kena buat maybank2u dan cimbcliks dulu ya.... benda ni penting untuk chek bayaran pelangan dan bayar stok kepada pembekal. biasa nya 2 benda ni la yang di buat hari-hari bila menceburkan diri dalam perniagaan atas talian...

selain maybank2u dan cimbcliks, akaun paypal juga mesti ada. tapi tak de pun tak pe yang ni.... paypal digunakan jika pelangan kita ingin membuat bayaran melalui kredit kad, pelangan dari luar negara yang tak de perkhidmatan maybank dan cimb. contohnya, produk yang anda ingin jual harga nya mahal, customer nak bayar guna kredit kad, jadi mesti guna paypal... macamana nak aktifkan paypal? anda hanya perlu melayari www.paypal.com dan ikuti langkah-langkah yang paypal arahkan. charge rm10 dikenakan semasa pertama kali aktifkan akaun paypal, tetapi akan di masukkan balik dalam akaun anda...

ok selain daripada paypal, anda boleh juga menggunakan khidmat western union untuk menerima bayaran dari pelangan anda...khidmat western union boleh didapati di pejabat pos terpilih dan bank-bank yang terpilih. western union ni guna nya untuk pelangan anda luar dari malaysia yang tak de khidmat maybank atau cimb, yang nak bayar secara cash. jadi anda mesti memberikan nama, alamat, dan nombor ic anda kepada pelangan untuk digunakan semasa memasukkan duit kepada anda di western union.... pihak western union akan memberikan satu kod, dipanggil nombot MTCN. nombor MTCN ini sangat  penting untuk anda untuk ambil bayaran dari pelangan anda dari perkhidmatan western union...semasa mengambil bayaran, pihak western union tidak mengambil charge apa-apa dari anda...jadi, dengan adanya perkhidmatan western union, anda boleh menjual produk anda walaupun pelangan anda berada di kutub selatan dan anda berada dikutub utara sekali pun. itu pun kalau ada kurier servis yang nak hantar sampai ke dua kutub ni....

ok hari ni kita belajar cara bayaran dulu... esok bersambung lagi dengan jenis produk yang anda nak pasarkan.... jadi kalau yang nak mula kan perniagaan atas talian, kena ada dan tahu benda ni dulu ya....


Wednesday, August 28, 2013

seaweed cream skincare from AH BEAUTY


1 SET TERDIRI DARI 1 SABUN COLLAGEN+ 1 DAY CREAM COLLAGEN + 1 NIGHT CREAM COLLAGEN

"Atasi masalah pori-pori terbuka, kulit kusam, jeragat,jerawat hanya dalam masa 1 minggu sahaja dengan set krim rumpai laut"

ni my cousin, guna dalam masa 2 minggu.....saya ni kulit berjeragat, alhamdulillah hilang jeragat, then bagi dia cuba, alhamdulillah masalah jerawat pun hilang.... terbukti lah seaweed cream dari AH BEAUTY berkesan untuk masalah jeragat dan jerawat....
selain tu jugak jika korang ada masalah ekzema, sangat-sangat digalakkan sapu krim malam pada tempat ekzema tersebut... in shaa Allah akan hilang lah ia buat selama-lama nya....

MESTI KORANG NAK TAU APA YANG SPECIAL SGT nGAN KRIM NIE KAN??? OKEY... NIE DIA.....


KEBAIKAN .
*WAJAH MENJADI LICIN..
*WAJAH MENJADI TEGANG TANPA MENYAKITKAN.
*WAJAH JD BERSIH DAN SELESA..
*WAJAH TAMPAK PUTIH..
*KULIT WAJAH AKAN NAMPAK SEKATA BILA MEMAKAINYA..
WALAUPUN BARU SEKALI PEMAKAIANNYA..

**KRIM NI TIDAK MENGELUPAS KULIT MUKA**
BERAT KRIM MALAM : 14 GRAM
BERAT KRIM SIANG : 8 GRAM
( KRIM PURE MARINE COLLAGEN ASLI )
SANGAT MURAH..JIMAT..BERKESAN..


BAHAN2 UTAMA KRIM PMC
*KOJIC ACID = MENGHILANGKAN PIGMENTASI
*LICORICE EXTRACT = MERAWAT PIGMENTASI
*OCTYL - P = METHOXYCIMNAMST SEBAGAI SUNBLOCK
*EXTRACT SEAWEED ANTI AGING

1)KRIM SIANG

KEGUNAANYA : -

Menghalang sinar UV.

Menegang kulit wajah.

Melembabkan dan menyegarkan wajah.
Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
Kulit nampak cerah dan Licin.
Wajah bersih dan putih berseri2.
Memberi kesan kemerah-merahan di pipi.
Bertindak sebagai ( Whitening, Moisturising.Smoothing.Anti Wrinkle.Anti Aging. UV
Cara penggunaan : Krim ini Mengandungi Khasiat yang ada pada rumpai laut asli

untuk membelai kulit wajah secara semulajadi tanpa risiko bahan kimia dengan hanya

sapuan rata di muka. Boleh di gunakan sebagai alas solekan. Krim ini untuk

kegunaan waktu siang.

2) KRIM MALAM
Menegang kulit wajah.

Menghilangkan parut jerawat.

Menghilangkan Jeragat.
Melembabkan dan menyegarkan wajah.
Kulit nampak cerah dan licin.
Wajah bersih dan putih berseri-seri.
Memberi kesan kemerah-merahan di pipi.

Aloevera dan Minyak kelapa Dara untuk membelai kulit wajah secara semulajadi tanpa ada
risiko bahan kimia apabila sapuan rata di muka sekali sehari pada waktu malam.


jom baca testimoni2 pegguna AH Beauty seaweed cream skincare







created by asmani

Monday, August 19, 2013

KHASIAT ESP - ENERGIZING SOY PROTEIN

kebaikan energyzing Soy Protein 

Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:
Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.


created by asmani (016-4158269)

Friday, July 26, 2013

bb cream barbie doll dari molly beauty dan sabun


pengguna setia bb cream barbie doll


saya bantu anda cantik seperti barbie doll dihari raya nanti... 
1 set (dolly bb cream+ dolly soap)

bb cream meratakan tona kulit menjadikan kulit anda flawless dalam masa 1 minit sahaja...

Anda mempunyai masalah seperti di bawah?
Berjerawat
Jeragat
Tona tidak sekata
Kulit kusam
Kulit sensetif
Kedutan
Kulit berminyak
Resdung
Pori-pori terbuka

Kelebihan Dolly Soap
• Mengecutkan jerawat dalam 1 hari
• Hilangkan jeragat/parut/minyak
• Menegangkan kulit wajah
• Memutihkan kulit wajah
• Menaikkan seri pengantin (ekstrak fruity floral)
• Bau yg sangat-sangat wangi
• Menanggal makeup dengan berkesan
• Merawat resdung
• Menanggal sel kulit mati
• Menutup pori-pori
• Bole di guna pada bahagian badan (bahagian hitam spt ketiak, celah peha)
• Mempunyai collagen, niacinamide,vitamin c dan tea tree
• Sesuai utk lelaki dan wanita
***************************************************
1 sabun atau 1 bbcream rm56 termasuk pos laju semenanjung, sabah sarawak rm58
satu set( bbcream+sabun) rm96 termasuk pos laju, sabah sarawak rm100
*************************************************
LANGKAH 1
*************
buat bayaran ke salah satu akaun di bawah:
553010591775(maybank)
03080019219522(cimb)
siti asmani abdullah
mohasmani@gmail.com

LANGKAH 2
***********
Selepas Pembayaran Sila Lengkapkan.
Jumlah bayaran dan bank:
Nama:
Alamat:
produk yang di order:
sms ke 0164158269
tq : )

barang akan sampai dalam masa 2 hari bekerja dari tarikh bayaran jika buat bayaran sebelum jam 3 petang.


created by asmani

Saturday, June 15, 2013

shwee pyi nan thanaka

bedak sejuk thanaka dari myanmar kini menjadi kegemaran org malaysia kerana di popularnan oleh nora danish. nora danish sendiri menukarkan sticker original kepada jenamanya sendiri iaitu tate' by D.E.A
saya sendiri dah cuba bedak thanaka ni dan mmg best sangat.